Universal maakt nieuwe musicalfilm gebaseerd op de muziek van Prince

Universal maakt nieuwe musicalfilm gebaseerd op de muziek van Prince

Lekker dansen in de paarse regen.

Universal Pictures heeft de rechten gekocht van een groot aantal klassiekers van popzanger Prince en is van plan om van zijn nummers een nieuwe musicalfilm te maken, zo heeft de studio gisteren aangekondigd. Het is de bedoeling dat deze film het succes van Mamma Mia gaat evenaren.

Binnenkort verschijnt er waarschijnlijk een nieuwe film met de muziek van Prince in de bioscoop. Universal Pictures werkt namelijk aan een musicalfilm, die wordt gebaseerd op de nummers van Prince. Insiders weten aan het Amerikaanse filmvakblad Variety te melden dat het niet gaat om een biopic, maar om een nieuw, origineel verhaal. Denk hierbij aan de manier waarop de hits van Zweedse popgroep ABBA zijn verwerkt in het fictieve verhaal van Mamma Mia.

Geen biopic
Universal kiest bewust niet voor een biopic, omdat het levensverhaal van Prince min of meer al is verwerkt in het semi-autobiografische Purple Rain uit 1984. Prince verkocht meer dan honderd miljoen platen. De legendarische zanger kwam in april 2016 te overlijden aan een onopzettelijke overdosis pijnstillers. Zijn muziek zal waarschijnlijk voor eeuwig voortleven, zeker als deze musicalfilm een succes wordt.

NieuwsFilm

meest populair