Hoofdpersoon moest doodgaan in 'Sex in the City 3'

Hoofdpersoon moest doodgaan in 'Sex in the City 3'

En om die reden haakte Kim Cattrall af.

Jarenlang was de komedieserie Sex and the City een enorm succes voor HBO. Deze verscheen tussen 1998 en 2004 op de betaalzender en in 2008 en 2010 kwamen succesvolle bioscoopfilms uit. Een derde film had er ook moeten komen, maar dat is dus niet gelukt. Als wel, dan had een groot personage de film niet overleefd.

Tijdens de podcast van James Andrew Miller met de cast uit Sex and the City gaf Miller aan te weten dat Mr. Big vrij vroeg in de film had moeten sterven. Dt zou in het script hebben gestaan. Dit onderdeel en de gevolgen voor Sarah Jessica Parkers Carrie Bradshaw waren de reden dat actrice Kim Cattrall niet terug wilde keren als Samantha Jones voor een tweede film-vervolg. Hierdoor werden de plannen voor Sex and the City 3 geschrapt.

Het script werd door Chris Noth, die de rol van Mr. Big vervulde, bestempeld tot veruit het beste wat er ooit is geschreven voor de filmreeks. Noth bekende dat hij het eens is met de fans dat de films maar weinig voorstelden in vergelijking tot de serie.

Sex and the City uit 2008 noteerde wereldwijd maar liefst $415 miljoen aan de bioscoopkassa's. Ook het vervolg deed het met $288 miljoen redelijk.



NieuwsFilm

meest populair