Soft-reboot 'Guardians of the Galaxy' met Silver Surfer?

Soft-reboot 'Guardians of the Galaxy' met Silver Surfer?

Wat voor invloed zouden de comics hebben?

De situatie rond het ontslag van regisseur James Gunn bij Guardians of the Galaxy Vol. 3 heeft het derde deel in de MCU-subreeks geen goed gedaan. De film lijkt met minimaal twee jaar te zijn uitgesteld; als deze er al gaat komen. Mogelijk gaat Marvel via de strips alvast wat veranderingen uit te proberen.

In het comic-universum krijgt 'Guardians of the Galaxy' namelijk een reboot en de comic-fans kijken uit naar welke personages in de strips het team zullen vormen. Marvel onthulde al dat "alle kosmische superhelden in het universum" te zien zullen zijn.

Het is ook al duidelijk dat Peter Quill a.k.a. Star-Lord opnieuw het middelpunt zal zijn in de reeks die in januari aftrapt. Via een eerste promotionele afbeelding werd onthuld dat onder meer Silver Surfer, Galactus, Adam Warlock, Nova, Groot en Cosmic Ghost Rider in aanmerkingen komen. Meerdere van deze helden zullen dus deel uit gaan maken van het nieuwe Guardians of the Galaxy-team, in de comics.

Bekijk de afbeelding
De vraag is nu hoe Marvel Studios met deze ontwikkeling in het "bronmateriaal" omgaat. Uiteraard zijn er tientallen comics en zeker niet alles keert terug in de films. Ook heeft het Marvel Cinematic Universe een eigen verhaallijn en leent het veelal alleen herkenbare onderdelen uit de comics.

Nu de derde Guardians of the Galaxy-films minimaal twee jaar later gaat uitkomen en het filmuniversum ook stappen zal blijven zetten, is het niet ondenkbaar dat het reeds bestaande script van Gunn wordt verrijkt met ideeën uit de nieuwe comic-reboot. Zeker als een of meerdere acteurs niet willen terugkeren. Zo heeft Dave Bautista al aangegeven een terugkeer zonder Gunn niet te zien zitten.

Het zou dus zomaar kunnen dat Guardians of the Galaxy Vol. 3 er heel anders uit komt te zien dan eigenlijk gepland. Er zouden in ieder geval een aantal gave personages bij kunnen komen, ook met het oog op de terugkeer van de X-Men personages, zoals die Silver Surfer.



NieuwsFilm

meest populair