Overname Lucasfilm dik winstgevend voor Disney

Overname Lucasfilm dik winstgevend voor Disney

De studio verdient bakken met geld

Disney betaalde vier miljard dollar voor de rechten op Star Wars, Indiana Jones en een boel andere franchises van Lucasfilm. Die investering is nu terugverdiend. De vier Star Wars-films van de afgelopen jaren hebben gezamenlijk vijf miljard dollar opgebracht en Disney verdient volgens CNBC enorme bedragen met alle merchandise en andere zaken rond de franchises.

Star Wars is volgens CNBC dan ook een van de beste investeringen die Disney de afgelopen tijd heeft gemaakt. De overname van Lucasfilm zorgt hoe dan ook voor enorme merchandiseverkopen, maar ook voor veel goed presterende films. Zo komt Indiana Jones terug - een film die gegarandeerd winstgevend zal zijn - en komen er de komende jaren nog heel wat Star Wars-films en -series uit.

Tegelijk werkt Disney momenteel wel aan een nieuwe strategie voor de Star Wars-franchise. Disney vindt het namelijk erg vervelend dat Solo slecht presteerde en heroverweegt nu de toekomstplannen om elk jaar een nieuwe Star Wars-film uit te brengen. Meer daarover lees je [url=]in de special[/url] die we er onlangs over publiceerden.



NieuwsFilm

meest populair