Sony Pictures maakt biopic over rapper Ol' Dirty Bastard

Sony Pictures maakt biopic over rapper Ol' Dirty Bastard

Het uitgesproken lid van de Wu-Tang Clan stierf in 2004 na een drugsoverdosis.

Sony Pictures is begonnen met de ontwikkeling van een biopic over de in 2004 overleden rapper Ol' Dirty Bastard. RZA, de neef van ODB en mede-lid van de legendarische hiphop-groep Wu-Tang Clan zal de film produceren. Het is nog onbekend wie de film zal regisseren of welke acteurs mee zullen spelen.

De rapper werd geboren als Russell Tyrone in 1968 en nam de artiestennaam Ol' Dirty Bastard aan toen hij samen met zijn neven RZA en GZA, alsmede Method Man, Raekwon, Ghostface Killah, Inspectah Deck, U-God en Masta Killa het rapcollectief Wu-Tang Clan oprichtte. Hij brak door met het eerste album van Wu-Tang Clan uit 1993. Daarna bracht hij zijn eerste solo album uit in 1995, waarvoor hij zijn eerste Grammy-nominatie kreeg. Een tweede Grammy-nominatie kreeg hij voor het album Ghetto Superstar (That Is What You Are) uit 1999.

De muziek carrière van ODB werd onderbroken door arrestaties voor geweldpleging, drugsgebruik en het ontvluchten van een door de rechtbank opgelegde tijd in een afkickkliniek. Hij stierf op 2004 na een drugsoverdosis, slechts een paar dagen voordat hij 36 jaar oud werd.



NieuwsFilm

meest populair