Legendary Entertainment opent jacht op 'Texas Chainsaw'-franchise

Legendary Entertainment opent jacht op 'Texas Chainsaw'-franchise

De productiemaatschappij hoopt net als bij Godzilla en King Kong ook Leatherface een groter publiek te bezorgen.

Volgens horror-site Bloody Disgusting komen de rechten van de Texas Chainsaw Massacre weer op de markt en is met name Legendary Entertainment geïnteresseerd om nieuwe films te maken over Leatherface en zijn gestoorde familie. Het kan natuurlijk zijn dat andere studio's zich melden voor de rechten, maar het is haast zeker dat we nieuwe films (en een tv-serie) over moorden die gepleegd worden met kettingzagen.

Legendary heeft natuurlijk al de nodige ervaring met het doen herleven van klassieke filmmonsters; de laatste jaren brachten ze zowel Godzilla als King Kong met veel succes naar een nieuw publiek. Verder werkte Legendary ook mee aan horrorproducties als Trick 'r Treat, Krampus, Dracula Untold en Crimson Peak.

De Texas Chainsaw Massacre-films gaan over Leatherface en zijn incestueuze familie, die samen nietsvermoedende voorbijgangers terroriseren in een afgelegen deel van Texas. De oorspronkelijke films werd geregisseerd door wijlen Tobe Hooper (Poltergeist). In totaal werden er acht films gemaakt, waarvan de laatste de prequel Leatherface uit 2017 is.



NieuwsFilm

meest populair