Richard E. Grant is GEEN Grand Admiral Thrawn in 'Star Wars: Episode IX'

Richard E. Grant is GEEN Grand Admiral Thrawn in 'Star Wars: Episode IX'

Zeg maar dag tegen de populaire fantheorie.

Het gerucht ging dat acteur Richard E. Grant Grand Admiral Thrawn zou spelen in Star Wars: Episode IX. Nu laat de acteur weten dat hij dat niet doet. Dat vertelde hij tijdens een interview met de Radio Times. De populaire fantheorie klopt dus niet en daarmee lijkt het erop dat het fanfavoriete personage voorlopig niet debuteert in een live-action film.

"Ik speel niet het Star Wars-personage dat je net genoemd hebt," aldus Grant op de vraag of hij Thrawn speelde. "Ik heb geen toestemming om je meer dan dat te vertellen. Dan zou ik ontslagen worden. Er heerst een volledig informatieverbod."

Ondanks dat Lucasfilm de geheimhouding rond de franchise zo groot mogelijk wil houden, schrikt het bedrijf er zo nu en dan niet voor terug om wat informatie vrij te geven. Zo heeft het uitgebreid verteld hoe Carrie Fisher terug kan keren in de laatste film in de Skywalker-saga. Verder is ook de theorie dat Supreme Leader Snoke (Andy Serkis) Darth Plaguies is, ontkracht.

Thrawn is een personage dat bedacht werd door Timothy Zahn en tot het oorspronkelijke canon behoorde. Dat werd geheel terzijde geschoven toen Disney Lucasfilm overnam, maar het personage werd in de serie Star Wars Rebels alsnog weer naar het filmuniversum gebracht. Fans hoopten dat dit het mogelijk zou maken dat Thrawn ook in deze film zou verschijnen.

Regisseur J.J. Abrams is momenteel druk met de opnames van Episode IX, dat in december 2019 in première zal gaan.



NieuwsFilm

meest populair