Peter Dinklage gaat Repelsteeltje spelen!

Peter Dinklage gaat Repelsteeltje spelen!

Niemand weet, niemand weet...

Acteur Peter Dinklage (Avengers: Infinity War, Pixels) gaat de hoofdrol spelen in een nieuwe live-actionfilm over de duistere sprookjesfiguur Rumpelstiltskin, zo weet vakblad Variety exclusief te melden. Daarnaast zou Dinklage het project ook gaan produceren. Ook is bekend wie het script gaat schrijven. Lees hieronder alle details!

Variety weet te vertellen dat Game of Thrones-ster Peter Dinklage werkt aan een nieuwe vertelling van het klassieke sprookje over Repelsteeltje voor filmstudio Sony. Dinklage zou het mythische wezentje zelf moeten gaan vertolken en zou de prent ook via zijn eigen productiebedrijf mee produceren. Hoewel Rumpelstiltskin nog in de beginfase van ontwikkeling zit, zouden Sony en Dinklage het project met prioriteit behandelen. Bestsellerauteur Patrick Ness (Chaos Walking, A Monster Calls) werkt op dit moment aan het script. De setting is nog niet bekend.

Over Repelsteeltje
Repelsteeltje is een redelijk duister sprookje, dat onder meer opgetekend is door de gebroeders Grimm. In het verhaal krijgt een molenaarsdochter één nacht de tijd om goud te spinnen uit stro. Het geniepige mannetje Repelsteeltje verschijnt al snel om haar te helpen, maar wel in ruil voor een gift. Bekend is ook het bijbehorende versje 'Niemand weet, niemand weet... dat ik Repelsteeltje heet'. Het sprookje is al meermaals verfilmd. Een bekende versie is de alom geprezen vertolking van acteur Robert Carlyle in de serie Once Upon a Time.

NieuwsFilm

meest populair