Cinemascore reageert op kritiek Martin Scorsese

Cinemascore reageert op kritiek Martin Scorsese

Cinemascore-baas Harold Mintz legt uit waarom hij het niet eens is met de beroemde regisseur.

Een paar dagen terug kwam er nog een artikel langs op FilmTotaal waarin regisseur Martin Scorsese zich negatief uitliet over de filmwereld van vandaag de dag en wel voornamelijk over de vele mediavormen en de manier waarop films tegenwoordig beoordeeld worden door sites zoals Rotten Tomatoes en Cinemascore. De laatstgenoemde bijt nu van zich af; een van de grote bazen bij Cinemascore, Harold Mintz, liet weten de reactie van Scorsese niet te begrijpen.

''Ik snap eigenlijk niet waarom Martin Scorsese iets heeft tegen het feit dat zijn fans hun mening geven. Ik kan begrijpen dat hij Rotten Tomatoes niet zo ziet zitten, aangezien zij al recensies en punten geven voordat een film is uitgekomen; dat kan natuurlijk wel voor een probleem zorgen en misschien dat hij daar aan refereert''.

Cinemascore werkt daarentegen anders: zij geven de films geen punten of reviews maar zij vragen de eerste bioscoopgangers naar hun mening aan het eind van de film. Op deze manier worden vaak de mensen gevraagd die zo vroeg mogelijk naar de betreffende film wilden gaan. Als de film voldeed aan hun verwachtingen krijgt de film een goed punt, maar als hij tegenviel natuurlijk minder. De punten op Cinemascore gaan van een A+ tot een F.

Zo beschrijft Mintz zijn site: ''Cinemascore interviewt als het ware bioscoopgangers die naar de première van een film gaan, om er zo achter te komen of de film wel of niet voldeed aan hun verwachtingen. Op die manier komen we erachter of het wel of niet een film is die het waard is om ervoor naar de cinema te gaan, i.p.v. je geld eraan uit te geven zonder enig idee te hebben of je erna spijt ervan krijgt. Dus als Scorsese denkt dat Rotten Tomatoes en Cinemascore op dezelfde manier te werk gaan, dan laat al zien dat hij geen idee heeft van wat Cinemascore echt is. Wij zorgen voor eerlijke resultaten en geven goede punten aan films die de meeste mensen ook graag zien. Scorsese zegt dat we hiermee zouden moeten stoppen, maar dat betekent dus ook dat hij wil dat zijn fans zich niet uitlaten over zijn films, positief of negatief''.



NieuwsFilm

meest populair