James Cameron: Productie 'Avatar'-vervolgen in volle gang

James Cameron: Productie 'Avatar'-vervolgen in volle gang

Hij is al druk bezig met het zoeken naar locaties et cetera.

De productie van James Camerons vier vervolgen op Avatar (2009) is in volle gang. De regisseur moet in september beginnen met de opnames, maar laat aan Entertainment Weekly weten al volop bezig te zijn met voorbereidingen.

"Oh, we verkeren al in productie," begon Cameron. "We zitten er al middenin. We zijn nu bezig met wat wij scouten noemen, maar wat voor mij echt neerkomt op het maken van opnames. Ik ben nu elke dag op de set en zoek naar locaties. Omdat er geen sets of echte locaties zijn, buiten onze virtuele wereld om, doe ik al het onderzoek samen met een groep acteurs die door de virtuele sets wandelen en me een gevoel van schaal en positie geven, licht, dat soort zaken. Daarna ga ik oefenen met mijn hoofdcast en begin ik eind september met de opnames."

De opnames daarvan zullen in twee delen plaatsvinden. Eerst neemt Cameron de films Avatar 2 en 3 op, om vervolgens een tijd pauze te nemen. Daarna begint hij met de opnames van 4 en 5. De hoofdrollen zijn er weer voor Zoe Saldana en Sam Worthington en in alle films nemen ze het op tegen Stephen Lang.

» Lees hier onze special over de vier vervolgen.



NieuwsFilm

meest populair