Meer ambitie beloofd bij 'Avatar'-vervolgen

Meer ambitie beloofd bij 'Avatar'-vervolgen

Weta is begonnen met eraan te werken.

Weta Digital heeft vandaag aangekondigd officieel te zijn begonnen met werken aan de vier Avatar-vervolgen van regisseur James Cameron. De boel moet er mooier dan ooit tevoren uit komen te zien, mooier zelfs dan we tot nu toe gewend zijn van de filmstudio.

"Wat Joe Letteri en Weta Digital naar deze verhalen brengen, is onmogelijk in woorden uit te drukken," aldus Cameron in een statement. "Sinds we Avatar gemaakt hebben, heeft Weta voortdurend aangetoond de beste CG-animaties, meest menselijke, levendige, fotorealistische effecten ter wereld te kunnen maken. En dat betekent dat ik ze nu kan dwingen nog verder te gaan."

Dat steunt producent Jon Landau: "Hoe diep het talent bij Weta gaat is indrukwekkend en de cultuur die daar heerst is een die past bij wat wij nastreven. We weten ook dat deze komende films ambitieuzer zullen zijn dan de eerste film."

Wat Joe Letteri, Senior Visual Effects Supervisor betreft, is Avatar een ideale film voor Weta. "De visie die Jim [Cameron] voor Pandora heeft, is veel groter dan wat we gepland hadden voor de eerste film. Hem helpen de taal van cinema verder uitbreiden in zo'n universum is een kans die je zelden krijgt. Projecten zoals dit laten iedereen proberen nog veel meer te realiseren."

Iedereen heeft er dus zin in, zo vermoedelijk ook hoofdrolspelers Sam Worthington, Zoe Saldana, Stephen Lang, Sigourney Weaver en Oona Chaplin. Avatar 2 en 3 worden tegelijk opgenomen en vlak daarna gaat men verder met films 4 en 5. De releases vinden plaats in december 2020, 2021, 2024 en 2025.



NieuwsFilm

meest populair