'Deadwood'-film stap dichterbij

'Deadwood'-film stap dichterbij

Maar of hij er komt is nog niet zeker.

Fans van HBO-serie Deadwood zullen blij zijn met dit nieuws. Er zit wat beweging in de ontwikkeling van een film rond de serie. Casey Bloys, baas van HBO Original Programming, vertelde Variety afgelopen woensdag dat hij een paar maanden geleden een indrukwekkend script kreeg van seriebedenker David Milch.

Bloys vertelde gevraagd te hebben om een scenario dat ook toegankelijk is voor de kijker die de serie - die drie seizoenen liep tussen 2004 en 2006 - niet gezien heeft. "Ik wilde een script dat op zichzelf zou kunnen staan... En ben erg blij te kunnen zeggen dat David daar helemaal in geslaagd is. Het is een geweldig script," vertelde Bloys.

Dat is natuurlijk hoopvol nieuws, maar helemaal zeker is de film niet. "Als we het kunnen doen voor een budget dat volgens ons passend is, als we een regisseur kunnen vinden en de cast bij elkaar kunnen krijgen - en dat is geen gemakkelijke taak - hebben we de neiging het te maken," concludeert Bloys.

Deadwood speelde zich af in een ruw stadje in South Dakota en speelt zich af in het Oude Westen. Velen noemen het een van de beste dramaseries van de afgelopen decennia. Deadwood eindigde door ruzies op de set, en had rollen voor een groot ensemble, waaronder zich Ian McShane, Timothy Olyphant, Molly Parker en John Hawkes gevonden.



NieuwsFilm

meest populair