Woody Harrelson's weg naar de top

Woody Harrelson's weg naar de top

Van problemen met de politie tot wereldberoemd acteur.

De twee keer voor een Oscar genomineerde acteur, Woody Harrelson, speelt al jaren in allerlei grote films (en series), maar hij heeft het lang niet altijd even gemakkelijk gehad. Hij had een redelijk lastige jeugd; hij droomde ervan politie-agent te worden, maar op jonge leeftijd dronk en rookte hij redelijk veel, wat op een dag op een extreem vervelende en akelige manier afliep: ''Een agent hield me aan toen hij zag dat ik moeite had met lopen nadat ik die nacht iets te diep in het glaasje had gekeken. Maar de agent werd erg gewelddadig en gooide me meerdere keren tegen een muur aan. Ik duwde hem vervolgens weg en zette het op een rennen, maar dat kwam me duur te staan; binnen de kortste keren was ik omsingeld door politie-auto's, werd op de grond gegooid en in bedwang gehouden met een knie op mijn keel. Het was echt gewelddadig. Kennelijk is dat de manier waarop sommige politie-agenten menen te moeten reageren''. Uiteindelijk wist de jonge Harrelson nog uit de politie-auto te ontsnappen toen deze even stopte, maar dat had hij beter niet kunnen doen: ''Ik werd aangereden, landde vol op mijn gezicht en werd door de agenten in elkaar geslagen. Na die dag was het voor mij duidelijk dat ik geen agent meer wilde worden''.

Hij koos er toen voor om voor acteur te gaan, maar was nog niet honderd procent zeker van die keuze: ''Ik wist eigenlijk nog helemaal niet of ik wel echt in de filmwereld terecht wilde komen. Het maakte me feitelijk ook maar weinig uit, want toen ik auditie ging doen voor een rol in de tv-serie 'Cheers' hadden ze er blijkbaar al iemand voor gevonden. Ik wilde dus eigenlijk weer vertrekken maar kwam in een kamer terecht waar allerlei mensen naar me zaten te kijken. Ik snoot daar luidruchtig mijn neus en iedereen begon te lachen. Pas toen kwam ik erachter dat dat de schrijvers en filmmakers van de serie waren! Zelfs de regisseur was er en hij liet me meteen weten dat hij me super geschikt achtte voor de rol van Woody Boyd''. Uiteindelijk werd de serie een groot succes. Zijn indrukwekkende filmcarrière was er dus misschien helemaal niet geweest als hij niet in dat kamertje zijn neus gesnoten had.

Nu heeft hij de rollen voor het uitkiezen: ''Ik had meerdere malen de rol in Hunger Games afgewezen, maar de regisseur van de film bleef me ervoor vragen dus op een gegeven moment gaf ik maar toe. Maar ik heb er totaal geen spijt van, het was een geweldige rol en de films zelf werden een groot succes. Ook mijn rol in de Han Solo film heb ik twee keer afgewezen voordat ik me bedacht''.

Harrelson mag er maar bijzonder weinig over zeggen, aangezien het project uiterst geheim is: ''Ik heb nog nooit aan een project gewerkt waar zo geheimzinnig over gedaan wordt; we krijgen geen script maar een e-reader en wanneer we ons deel hebben gelezen moeten we het meteen terug geven. Je mag het er ook echt met niemand over hebben''. Ook liet de acteur zich uit over de nieuwe regisseur van het project, Ron Howard: ''Hij is een geweldige man. Veel mensen maken zich zorgen over de film, maar dat hoeft echt niet. The Force is erg sterk bij Ron en ik heb er veel vertrouwen in dat hij er iets moois van maakt''.

Vandaag is ook eindelijk War for the Planet of the Apes uitgekomen, waarin Harrelson de grote slechterik speelt.



NieuwsFilm

meest populair