Ripley in volgende 'Alien'-film?

Ripley in volgende 'Alien'-film?

Nee, maar in een toekomstige prequel wellicht wel.

Regisseur Ridley Scott is druk bezig met het bouwen van een mythologie die de opmars vormt richting de eerste Alien-film (1979). Hij zette dat verhaal in met Prometheus en ging dit jaar verder met het matig presterende Alien: Covenant. Tijdens een interview liet Scott weten dat Ripley (Sigourney Weaver) wat hem betreft terug zou kunnen keren voor de prequels.

Tijdens een interview met Luis Nostromo vertelde Scott dat het mogelijk is. "We gaan achterom richting de eerste Alien, dus [het gebruiken van CGI] zou mogelijk kunnen zijn. Ik denk niet dat het... maar Rpley is iemands dochter, natuurlijk. We komen achterom. De tijdbeperkingen, van wat tussen deze film zit waar we eindigen met David die richting die kolonie gaat, maken dat ik denk dat we waarschijnlijk twee films nodig hebben voordat zoiets mogelijk wordt."

Scott stelt dus dat er nog twee films nodig zouden zijn, voordat Ripley te zien zou kunnen zijn. Maar de vraag is of er nog wel meer films komen, gezien de prestaties van Covenant, dat wereldwijd pas op 232 miljoen dollar staat. Dat terwijl de film zo'n 97 miljoen dollar kostte om te maken. Waarschijnlijk is het net genoeg om winstgevend te zijn, maar niet veel meer dan dat.

Even had het erop geleken dat Neill Blomkamp een vierde Alien-vervolg mocht maken. De bedoeling was dat Ripley daarin terug zou keren, maar de hoop op de film werd later door Ridley Scott de grond in geboord. Hij vertelde zolang hijzelf bezig was met de prequels, geen vervolgfilms te willen zien. Wellicht dat hij Sigourney Weaver tegemoet wil komen door haar ooit in de toekomst weer een rolletje in de franchise te geven.



NieuwsFilm

meest populair