Nog een heldin voor DC Extended Universe?

Nog een heldin voor DC Extended Universe?

Superheldinnen zijn in trek.

Superheldenfilms zijn vandaag de dag gigantisch in, dus mag je er elk jaar ook wel de nodige van verwachten. Marvel is al een tijd lang zijn universum flink aan het uitbreiden met nieuwe helden zoals o.a. Spider-Man (in de onlangs uitgebrachte Spider-Man: Homecoming), terwijl DC een paar weken geleden de uiterst populaire Wonder Woman uitbracht. Laatsgenoemde was zo'n succesvolle film van Patty Jenkins dat deze de deur opende voor nieuwe heldinnen en het lijkt erop dat DC de volgende alweer heeft gevonden: Black Canary. Ook ziet het er naar uit dat ze al een actrice op het oog hebben voor deze rol.

Niemand minder dan Katheryn Winnick, voornamelijk bekend als Lagertha in de populaire serie Vikings, zei recentelijk op Instagram dat ze bezig was met een ''uiterst geheim project'' dat zal worden onthuld tijdens de San Diego Comic Con van dit jaar. Veel informatie is dat natuurlijk nog niet, maar Winnick heeft al een hele tijd terug laten weten graag Black Canary te willen spelen. Twee maanden geleden postte ze ook nog eens fan-made art van haar als dat personage, wat lijkt te duiden op iets dat binnenkort wel eens werkelijkheid zou kunnen worden.

Wat informatie over wie Black Canary precies is: ze maakte haar debuut zestig jaar geleden in de Flash comics, waarin ze begon als bij-personage. Uiteindelijk bleek ze zo populair te zijn dat ze haar eigen verhalen kreeg waarin ze zich op een bepaald moment ook aansluit bij de Justice League en een relatie krijgt met Green Arrow (in de serie Green Arrow wordt haar personage gespeeld door Laurel Lance). De originele Black Canary heeft geen superkrachten, maar is wel een bekwaam vechter en bedreven in verschillende vechtsporten. De huidige Black Canary heeft een 'update' gekregen en kan een ultrasonisch geluid produceren, sterk genoeg om voorwerpen te laten exploderen en haar vijanden uit te schakelen.

Tot nu toe kunnen we er alleen maar over speculeren, maar over twee weken tijd komen we er dus achter wat dit 'geheime project' exact inhoudt, namelijk tijdens de San Diego Comic Con.



NieuwsFilm

meest populair