'Duke Nukem'-film nog steeds een mogelijkheid

'Duke Nukem'-film nog steeds een mogelijkheid

Een verfilming van de bekende gamereeks lijkt steeds waarschijnlijker.

Tijdens een gesprek met Geoff Keighley via YouTube Live tijdens de E3-gameconventie van afgelopen week, gaf Gearbox Software CEO Randy Pitchford een update over de voortgang van verfilmingen van games als Borderlands en Duke Nukem. En hoewel er rondom die eerste titel niet veel ontwikkelingen lijken te melden, liet Pitchford wel kwijt dat er wel concrete ontwikkelingen zijn rondom een Duke Nukem-verfilming:

"We werken nu aan Duke Nukem! Ik kan nog niks officieel aankondigen, maar ik ben compleet overweldigd door wat er allemaal gebeurt momenteel. Er zijn veel productiemaatschappijen die interesse hebben getoond. We zijn momenteel aan het onderhandelen met een enorme filmstudio. Ik zeg je dit in vertrouwen: het zijn precies de mensen die je een Duke Nukem-film wil zien maken. Het is ongelooflijk. Het is zeer waarschijnlijk dat het gaat gebeuren."

In de jaren '90 werd er voor het eerst gesproken over een Duke Nukem-film, en in 2009 was er zelfs sprake van een daadwerkelijke productiestart (die uiteindelijk werd afgeblazen). Gearbox Software nam uiteindelijk de franchise over en zij zijn dus nu ook degenen die de filmversie weer van de grond proberen te krijgen.



NieuwsFilm

meest populair