'Alien 5' dood; nieuwe sci-fi monsterfilms voor regisseur Blomkamp

'Alien 5' dood; nieuwe sci-fi monsterfilms voor regisseur Blomkamp

Een vervolg op District 9 zit in het vat.

Ondanks dat hij grote plannen had en 20th Century Fox deze goedkeurde, lijkt Neill Blomkamp niet verder te gaan met de vijfde Alien-film. Hij noemt de film "dood" en ziet meer heil in een vervolg op District 9. Ook startte hij recent een nieuwe studio die zich gaat richten op sci-fi films.

"Met District 9, ik wil een nieuwe film maken in die wereld," zei Blomkamp op de vraag van The Verge of zijn onlangs gepresenteerde Oats Studios verder gaat met films als District 9, Elysium en Chappie. "Om terug te gaan en samen te werken met WETA zou cool zijn, maar alles wat al bestaat is niet per se het juiste dat aansluit op wat we willen doen."

Met Oats Studios wil Blomkamp zich in eerste instantie richten op een aantal korte experimentele sci-fi films die online moeten verschijnen. Bekijk onderstaande teaser, ook met medewerking van onder meer Dakota Fanning en Sigourney Weaver.


Over Alien 5 is Blomkamp duidelijk. Die film gaat er niet komen. "Ik denk dat deze compleet dood is, ja. Dat is de beste veronderstelling op dit moment. Het is jammer. Ik heb er lang aan gewerkt en ik vond het echt geweldig. Maar dat is nu weg en levend wordt het ook niet meer," aldus de filmmaker tegenover The Verge.

Blomkamp gaf aan dat Ridley Scott zijn idool was toen hij opgroeide. Hij wilde respect tonen aan het bronmateriaal en geen mensen in de weg zitten die veel persoonlijke binding hebben met de films. Scott leverde onlangs Alien: Covenant op. Deze film zou zomaar een einde kunnen betekenen voor Scotts prequel-films. Tot op heden haalde de film nog geen $200 miljoen op aan de wereldwijde bioscoopkassa's.

NieuwsFilm

meest populair