Tarantino blikt terug op cult-film Reservoir Dogs

Tarantino blikt terug op cult-film Reservoir Dogs

Het prille begin van zijn filmcarrière verliep niet zoals gehoopt...

Quentin Tarantino mag tegenwoordig dan wel een van de bekendste en geliefdste regisseurs zijn, hij had het in het begin behoorlijk moeilijk. Dit liet hij afgelopen vrijdag weten, toen zijn eerste echte film, Reservoir Dogs, zijn 25 jaar vierde. Tarantino trof de belangrijkste acteurs van de film zoals Steve Buscemi, Michael Madsen, Tim Roth en Havey Keitel op het Tribeca Film Festival waar hij het volgende liet weten.

''Het was de eerste keer dat een film van mij zo aan het publiek werd getoond, maar het ging lang niet allemaal zoals gehoopt; de juiste lens voor de projector ontbrak en we hadden de nodige problemen gedurende de voorstelling: de lichten gingen aan en uit en op het hoogtepunt van de film viel de elektriciteit uit. Het leek wel expres gedaan, het was een ramp''.

Ook zei hij dat nogal wat personen de voorstelling verlieten, onder wie de legendarische horror-regisseur Wes Craven, bekend van films zoals Scream en A Nightmare on Elm Street. ''De man die de Last House on the Left had gemaakt keek mijn film niet af'' ging Tarantino verder. ''Ik denk dat het allemaal te gewelddadig voor hem was''.

Toch heeft hij er ook hele goede herinneringen aan: ''Toen Harvey Keitel, destijds al een enorm bekend acteur, mij liet weten dat hij het script geweldig vond en zei dat hij zelfs het project wilde produceren ging ik uit mijn dak. Het was het absolute begin van mijn carrière. We oefenden de scènes allemaal samen en we creëerden een hechte band met elkaar, het was helemaal geweldig. Toen ik die avond alleen terug reed naar huis, voelde ik me fantastisch, dat was het mooiste moment in mijn leven. Ik droomde hier al zo lang van, ik wilde al zo lang films maken en op dat moment voelde ik gewoon dat het allemaal goed zou komen''.

Uiteindelijk werd Reservoir Dogs een groot succes en wordt het vandaag de dag gezien als een cult-film, net zoals Tarantino's Pulp Fiction en Kill Bill.

NieuwsFilm