Blu-ray recensie: 'Central Intelligence'

Blu-ray recensie: 'Central Intelligence'

Matig ontvangen Dwayne Johnson vehikel krijgt goede Blu-ray uitgave.

Regie: Rawson Marshall Thurber | Cast: Dwayne Johnson (Bob Stone), Kevin Hart (Calvin Joyner), Amy Ryan (Agent Pamela Harris), Danielle Nicolet (Maggie) e.a. | Release: 16 juni 2016 | Speelduur: 107 minuten
Dwayne Johnson is vrijwel altijd goed voor een succes. Zo ook met een film die over het algemeen als flauw wordt omschreven. Central Intelligence is het nieuwste actiespektakel waarin de acteur e zien is, maar niet het meest geslaagde. Desondanks wist de film een flink box office succes te worden.

Robbie Wierdicht (Johnson) was als tiener zwaarlijvig en werd daarvoor behoorlijk gepest door zijn klasgenoten. Dan is er oud-klasgenoot, topsporter van de school, Calvin, de populairste jongen. Maar nu, twintig jaar later, zijn de rollen omgedraaid. Robbie heeft zich getransformeerd tot CIA-agent Bob Stone en Calvin is accountant geworden. Bob kan zich Calvin nog herinneren als een van de weinige mensen die aardig tegen hem was. Daarom vraagt hij hem op een dag mee te helpen met een onderzoek, waarbij Calvin ondergedompeld wordt in een wereld van schietpartijen, verraad en achtervolgingen.

Het uitgangspunt van Central Intelligence mag wel leuk zijn, maar het is geen gigantisch succes. Op RottenTomatoes scoort het Johnson/Hart-vehikel een 5,7 met als consensus: "Kevin Hart en Dwayne Johnson passen op komisch vlak goed bij elkaar, en helpen Central Intelligence het script te ontstijgen." Aan de box office was de film, die voor 50 miljoen dollar gemaakt werd, een succes, met een opbrengst van dik 215 miljoen dollar.

Bekijk de afbeelding
Media: 1x Blu-ray | Video: 2.40:1 | Audio: DTS-HD MA 5.1: Engels / Dolby Digital 5.1: Frans & Duits | Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Duits, Turks | Retail release: 14 december 2016 | EAN: 5-053083-071677 | Met dank aan: Universal
Universal levert Central Intelligence aan in een standaard Blu-ray keepcase. Daarin tref je een Blu-ray schijf aan, evenals een speciaal ultra violet velletje. Daarmee kan je op het internet je online versie van de filmkrijgen, die overal te kijken is. Verder heeft de studio ervoor gekozen om geen grote hoeveelheid trailers voor de film te gooien: na taalselectie kom je meteen terecht in het hoofdmenu.

Beeldkwaliteit

Met de beeldkwaliteit zit het in deze film wel snor. De kleuren zijn natuurlijk en komen goed tot hun recht op de uitgave. Sets komen prima tot hun recht, waarbij het geheel er realistisch uitziet. Een van de mindere dingen om te zien is een jonger gemaakte Dwayne Johnson, maar gelukkig hoeven we daar niet al te lang naar te kijken.

Audio

Central Intelligence klinkt verder prima, waarbij dialoog altijd centraal staat. Ook heeft de studio regisseur Rawson Marshall Thurber een hoog genoeg budget gegeven voor een flink aantal schotenwisselingen en wat kleinere actiescènes. Die komen lekker lawaaiierig uit de luidsprekers en zijn komen goed tot hun recht.

Extra's

Er zitten behoorlijk wat extra's op deze uitgave. De belangrijkste daarvan is een speciale extended versie van de film. Het is een iets geinigere versie, die minimaal verschilt van de reguliere versie van de film. Verder zijn er wat standaard extra's, waaronder een gag reel en alternatieve scènes. Er zijn verder drie mini-documentaires, met illustere titels als dance off, line-o-rama en couch time-lapse. Tot slot kan je ervoor kiezen CI te bekijken met audiocommentaar van regisseur Rawson Marshall Thurber en co-editor Mike Sale.

Johnson-hit krijgt ook een goede Blu-ray uitgave

Het nieuwste Dwayne Johnson-vehikel is niet de beste film ooit, maar was alsnog een bescheiden box office succes. Dat heeft nu een vervolg gekregen in de vorm van een prima Blu-ray uitgave, waar weinig op aan te merken is. De echte fan van Johnson kan zich bijvoorbeeld vermaken met flink wat extra's en een extra lange versie van de film.



NieuwsFilm

meest populair