Evan Rachel Wood twee keer verkracht

Evan Rachel Wood twee keer verkracht

Ook heeft de actrice het over haar biseksualiteit.

Nadat Donald Trump zijn vrouwonvriendelijke uitspraken had gedaan, kwamen veel bekende en onbekende vrouwen naar buiten met hun eigen aanrandings- of verkrachtingsverhaal. Maar nu dat hij van Hilary Clinton gewonnen heeft en dus de nieuwe president wordt, doet bijna niemand meer zulke uitspraken; een uitzondering op die regel is Evan Rachel Wood, momenteel te zien in de serie Westworld.

De 29-jarige actrice stuurde een mail aan het tijdschrift Rolling Stone, waarin ze vertelt twee keer in haar leven verkracht te zijn geweest; één keer door de man met wie ze destijds samen was en de andere keer door een eigenaar van een bar: ''Ik ben verkracht'' staat er in de mail. ''Ik geloof niet dat we nog steeds in een tijd leven waarin mensen nog langer stil kunnen blijven, gezien de stand van zaken in de wereld''.

Ook ging de actrice in op het feit dat ze biseksueel is, wat niet altijd even eenvoudig is. Ze zegt namelijk dat dit haar, vooral in haar jongere jaren, een makkelijker slachtoffer maakte van fysiek, psychisch en seksueel misbruik: ''Vroeger werd mij al verteld dat het gewoon een fase was waar ik wel doorheen zou komen of dat ik het alleen deed voor de aandacht. Wanneer ik erover sprak, zag ik mensen hun wenkbrauwen optrekken of met hun ogen rollen. Maar pas een paar jaar geleden kreeg ik echt goed door hoe lastig dat eigenlijk is. Bij het aangaan van een serieuze relatie constateerde ik dat aardig wat mensen al een bepaald beeld van mij hadden en me verkeerd beoordeelden. Ik wil echter niet veranderen, ik ben wie ik ben''.



NieuwsFilm

meest populair