Alles over 'The Magnificent Seven'

Alles over 'The Magnificent Seven'

Remake van een remake uit de jaren zestig.

Komende donderdag komt de film The Magnificent Seven uit in de bioscopen. Daarom zetten we in deze rubriek alvast wat feiten op een rij die je moet weten voordat je de bioscoop inwandelt. De film gaat op 22 september in première. Wil je weten welke films je nog meer niet mag missen deze maand? Bekijk dan onze maandtips.

The Magnificent SevenBekijk de afbeelding

Regie: Antoine Fuqua | Cast: Denzel Washington (Chisolm), Chris Pratt (Josh Faraday), Vincent D'Onofrio (Jack Horne), Ethan Hawke (Goodnight Robicheaux), Byung-Hun Lee (Billy Rocks) e.a. | Scenario: Richard Wenk & Nic Pizzolatto | Speelduur: 132 minuten | Genres: Actie, Western | Kijkwijzer: 12

Het stadje Rose Creek wordt met harde hand bestuurd door meedogenloze industrieel Bartholomew Bogue (Peter Sarsgaard). De wanhopige inwoners huren outlaws, bounty hunters, gokkers en huurlingen in, zeven strijdlustige mannen om hen te beschermen: Sam Chisolm (Washington), Josh Farraday (Pratt), Goodnight Robicheaux (Hawke), Jack Horne (D'Onofrio), Billy Rocks (Lee), Vasquez (Manuel Garcia-Rulfo) en Red Harvest (Martin Sensmeier). Deze magnificent seven bereiden zich voor op de gewelddadige confrontatie waarbij er meer dan alleen maar geld op het spel staat.

Reboot van een remake...

Toen The Magnificent Seven in 1960 uitkwam, was de film een remake van Seven Samurai, een Japanse film uit 1954. De grote vraag is natuurlijk, waarom moet er een remake van een remake gemaakt worden? Volgens Antoine Fuqua was het antwoord daarop eenvoudig. "Het antwoord ligt in het idee van tirannie, dat zich in onze wereld op dit moment afspeelt. Dat maakt het actueel. Je hebt een speciale groep mensen nodig die samenkomen om het op te nemen tegen een tiran."

Dat, volgens producent Todd Black, "een oudere generatie de titel wellicht kent, maar die van vandaag de dag niet," maakt het de moeite van hervertellen waard. Ook vindt hij dat "Antoine's intense visie op filmmaken een hedendaags en stijlvol gevoel naar dit klassiek verhaal over een groep mannen die samen vechten. In principe is het een eenvoudig verhaal van mannen die het juiste doen."

En daarin ziet ook producent Roger Birnbaum de reden om de film te maken. "Het gaat om onbaatzuchtigheid en zelfopoffering. Deze mannen, die allemaal buiten de wet leven, doen iets belangeloos om een gemeenschap te helpen. En ze verdienen er niets mee, behalve dat ze wat mensen helpen."

Eerste reacties

Er zijn nog maar een paar recensies geweest van The Magnificent Seven, dus konden de mensen van RottenTomatoes nog geen consensus weergeven. Recensies lopen lijkt het flink uiteen. Indiewire's David Ehrlich vindt het een leuke en frisse kijk op de Western. Maar Todd McCarthy van The Hollywood Reporter klaagt juist dat de film helemaal niets nieuws in te brengen heeft.

Box office prestaties

Er klampen geen gigantische verwachtingen aan deze honderd miljoen dollar kostende (gelikte) western. Dat komt vooral omdat de afgelopen jaren westerns het nou eenmaal niet zo geweldig gedaan hebben als verwacht. Denk maar aan The Hateful Eight (155 miljoen dollar wereldwijd) en A Million Ways to Die in the West (87 miljoen dollar wereldwijd). Als de prestaties van die films een indicatie kan vormen, verwachten we niet al teveel, ondanks de sterrenkracht van Denzel Washington en Chris Pratt.

Het premièreweekend in de Verenigde Staten zou goed zijn voor maximaal 50 miljoen dollar - en dat bedrag zou volgens de kenners wel verdrievoudigd kunnen worden. De rest van de wereld zou nog eens goed zijn voor maximaal de helft van dat bedrag, waarmee de film van Antoine Fuqua vermoedelijk net uit de kosten komt.

Trivia

De tweede samenwerking van Denzel Washington en Ethan Hawke, sinds ze samen in Training Day (2001) te zien waren. Toevallig is die film ook geregisseerd door Antoine Fuqua. | De eerste western van Denzel Washington, Byung-hun Lee en Chis Pratt. | Chris Pratt is te zien in Guardians of the Galaxy Vol. 2, waarin de vader van zijn personage gespeeld wordt door Kurt Russell. Diens vader in 't echte leven, Bing Russell, was te zien in The Magnificent Seven in 1960.



NieuwsFilm

meest populair