Actieavontuur over leven Stan Lee in de maak

Actieavontuur over leven Stan Lee in de maak

Geen gewone biopic dus...

20th Century Fox heeft de rechten op het levensverhaal van comicbedenker Stan Lee gekocht. Maar in plaats van een gewone biopic, is men van plan een actieavontuur te maken dat zich in de jaren zeventig afspeelt, waarin Lee de hoofdpersoon is.

Producenten Marty Bowen en Wyck Godfrey, die werkten aan onder meer Twilight, The Maze Runner en Power Rangers, zijn aan het project verbonden. Het geheel wordt omschreven als een film die moet lijken op een kruising van Kingsman: The Secret Service en de Bond-films van Roger Moore.

Stan Lee's levensverhaal is verder grotendeels al bekend. Hij betrad de wereld van de stripboeken in 1939, toen hij 17 jaar oud was en begon te werken voor zijn oom bij Timely Comics. Zijn droom lag echter niet bij comics, maar bij romans en Lee wilde zich daar meer op richten. Maar zijn echtgenote wist hem uiteindelijk ervan te overtuigen comics nog een extra kans te geven, waarop hij rond zijn veertigste de Fantastic Four bedacht. In de jaren daarna kwam Lee samen met Jack Kirby en Steve Ditko nog met veel andere helden, waaronder Spider-Man, Doctor Strange, de X-Men en Iron Man op de proppen.

Er is nog geen schrijver gevonden voor de film.



NieuwsFilm

meest populair