Gerucht: Black Manta slechterik 'Aquaman'

Gerucht: Black Manta slechterik 'Aquaman'

En hoe omschrijft James Wan het personage?

Er zijn eindelijk wat details onthuld rond de Aquaman-film van regisseur James Wan en hoofdrolspeler Jason Momoa. De doorgaans betrouwbare website The Wrap noemt de slechterik van de film en Wan vertelde tijdens een persrondje voor zijn reboot-serie MacGyver over de plek van Aquaman in het DC-filmuniversum.

Eerst echter de slechterik. Volgens The Wrap mag Aquaman het opnemen tegen Black Manta, een van de klassieke schurken uit de comics. Hij verscheen voor het eerst in Aquaman #35, in 1967 en heeft het decennia opgenomen tegen de heerser van de zeeën. Manta is in veel van de comics op zoek naar wraak voor de dood van zijn vader, waar hij Aquaman de schuld van geeft.

Heel eenvoudig zal die wraakmissie niet worden, want Aquaman is een soort Wolverine van het DC-universum. Hij is vooral een ”outsider die deze wereld ingesleurd wordt, waar hij eigenlijk niet in wil zijn. Hij is vooral trots op zijn vrijheid.” Om die reden noemt Wan hem ook een “terughoudende superheld”.

Momoa zal in Justice League voor het eerst te zien zijn als Aquaman. Die film gaat op 16 november 2017 in première. Bekijk hier de trailer voor die film om een eerste indruk te krijgen van het personage. James Wans Aquaman draait vanaf 27 juli 2018 in de bioscoop.



NieuwsFilm

meest populair