J.K. Rowling over toekomst Harry Potter

J.K. Rowling over toekomst Harry Potter

Komt er nog een verhaal na The Cursed Child?

Harry Potter and the Cursed Child is nu in de winkel te koop is en het toneelstuk ging afgelopen weekend officieel in première. Nu is het natuurlijk de vraag of er een filmversie van komt, en of schrijfster J.K. Rowling al aan een vervolg denkt. Op die laatste vraag kunnen we al antwoorden.

”Dit draait echt om de volgende generatie,” vertelde Rowling op de rode loper. ”Dus ik ben blij het zo mooi gerealiseerd te zien worden, maar nee, Harry is nu echt klaar.” Daarmee bedoelt ze dat ze geen andere verhalen meer wil vertellen over Harry Potter. Met het toveruniversum is ze dan weer niet klaar.

Rowling schreef bijvoorbeeld al het script voor de film Fantastic Beasts and Where to Find Them, die vanaf november in de bioscopen draait. Ook heeft ze al een script geschreven voor een eventueel vervolg en kijkt Rowling naar een derde film over Newt Scamander (Eddie Redmayne).

The Cursed Child speelt zich negentien jaar na The Deathly Hallows af. Harry, Ron, Hermione en Draco zijn nu volwassen en hebben allemaal een eigen baan. Maar het gaat vooral om hun kinderen, die worstelen met het nalatenschap van hun ouders en het vinden van een eigen plek in de wereld.

Overigens houdt studio Warner Bros. de deur voor een verfilming al open. De studio registreerde onlangs domeinnamen rond het toneelstuk. Daarnaast liet acteur Daniel Radcliffe al eens weten open te staan voor een terugkeer.

Hebben jullie de boekversie al gelezen? Zo ja, wat vond je ervan?

NieuwsFilm

meest populair