Volop interesse in live-action 'Pokémon'-film

Volop interesse in live-action 'Pokémon'-film

Legendary zou dicht bij een deal zijn.

Deadline schrijft dat grote filmstudio’s weer volop interesse hebben in een live-action Pokémon-film. Dat komt door het succes van de nieuwe mobiele game Pokémon GO. De lancering daarvan was zo populair dat de release in grote delen van de wereld uitgesteld moest worden en de aandelen van Nintendo 25% in waarde stegen in slechts één weekend.

Volgens Deadline is vooral Legendary Pictures een studio met interesse in een eventuele live-action film. Er is nog geen definitieve deal, maar er zou wel hard onderhandeld worden. De franchise werd in 1996 gelanceerd in Japan en vond in 1998 zijn weg naar de rest van de wereld. Wat begon als een tweetal spelletjes voor de Game Boy, waarin mensen allerlei verschillende monsters, Pokémon genaamd, moesten vangen en trainen om de beste te worden, veranderde al snel in een uitgebreide franchise.

Er kwamen kaartjes, meer games, anime’s en een filmserie. Ondertussen zijn er sinds 1998 in totaal 19 animatiefilms verschenen in de franchise, waarvan er vijf in Europa en Amerika te zien waren. Vooral de eerste was een succes en haalde wereldwijd 163 miljoen dollar op.

Nu is er dus het spelletje Pokémon GO, dat zo populair is dat studio’s er vertrouwen in hebben dat de franchise populair genoeg is om een film te rechtvaardigen.



NieuwsFilm

meest populair