Steven Soderbergh maakt mogelijk film over Panama Papers

Steven Soderbergh maakt mogelijk film over Panama Papers

Hij wil 'm waarschijnlijk regisseren.

Regisseur Steven Soderbergh gaat mogelijk een nieuwe film regisseren. Soderbergh vertelde enige tijd geleden nog dat hij met pensioen wilde gaan, maar produceert nu een film met de intentie die ook te gaan regisseren. Het gaat om een verfilming van het boek Secrecy World van Jake Bernstein.

Het boek gaat over het onderzoek naar de Panama Papers, het grootste datalek in de geschiedenis. De Panama Papers worden zo genoemd omdat het documenten betreft van advocatenbureau Mossack Fonseca. Dat Panamese bureau gaf bedrijven en individuen advies om zo min mogelijk belasting te hoeven betalen. Het leidde tot een internationaal schandaal en een verdere verharding van de aanpak van belastingfraude.

Jake Bernstein maakte deel uit van het internationale team van onderzoeksjournalisten die het nieuws naar buiten brachten. De verfilming van zijn boek wordt geschreven door Scott Z. Burns. Soderbergh zal voorlopig alleen produceren, maar houdt de deur open om de film ook te regisseren.

Overigens mag er dan wel naar gehint zijn dat hij met pensioen wil gaan, op dit moment bevindt Soderbergh zich midden in de opnames van zijn project Logan Lucky.



NieuwsFilm

meest populair