'Finding Dory' breekt record tijdens Nederlands openingsweekend

'Finding Dory' breekt record tijdens Nederlands openingsweekend

Het vorige record werd in 2004 gevestigd.

Pixar-film Finding Dory doet het internationaal al erg goed en dat succes heeft zich ook uitgebreid naar Nederland. Net als in de Verenigde Staten vestigde de film hier in Nederland een record tijdens het openingsweekend. De afgelopen paar dagen bracht de film ruim 1,5 miljoen euro op aan de box office. Daarmee doet de film het beter dan voorganger Shrek 2 uit 2004. Die film haalde 1,3 miljoen euro op in zijn openingsweekend.

De afgelopen dagen bezochten 174.000 Nederlanders de vervolgfilm. Meer de helft van de bezoekers keek naar de Engelstalige versie, de rest bekeek de in het Nederlands nagesynchroniseerde versie. In totaal draait Finding Dory in 272 zalen, waarvan 102 in de originele versie en 170 in het Nederlands.

Dory gaat in deze film op zoek naar haar ouders. Die zoektocht begint enkele maanden na de gebeurtenissen in Finding Nemo. Dory woont samen met Marlin en Nemo in het rif en gaat met Nemo mee op een schoolreis. Tijdens dat reisje komen wat herinneringen terug en begint een groots avontuur dat Dory terug zal leiden naar haar familie.



NieuwsFilm

meest populair