Gerucht: Yoda keert terug in 'Star Wars VIII'

Gerucht: Yoda keert terug in 'Star Wars VIII'

Zal hij Rey en Luke op pad sturen?

Volgens de website Making Star Wars keert het personage Yoda terug in Star Wars: Episode VIII. Mocht dit zo zijn dan zal Yoda waarschijnlijk als geest te zien zijn, aangezien hij in Return of the Jedi uit 1983 aan zijn einde komt.

Volgens de website heeft niet alleen Frank Oz een bezoek gepleegd aan Pinewood Studios, maar is daar ook een set is gebouwd voor een poppen-scène op de oceaanplaneet Ahch-To, de wereld waar Luke Skywalker zich bevindt aan het einde van J.J. Abrams' Star Wars: The Force Awakens.

Overigens was de stem van Yoda te horen in The Force Awakens, tijdens het visioen van de heldin Rey gespeeld door Daisy Ridley. De kans op een terugkeer als een geest, zoals hij ook aan het einde van Return of the Jedi te zien was, behoort dus zeker tot de mogelijkheden.

Overigens liet VIII-regisseur Rian Johnson al eens doorschemeren een cameo of iets dergelijks van Yoda wel te zien zitten.

Met nieuwe bijdrages van Benicio Del Toro, Laura Dern en Kelly Marie Tran en terugkerende inbreng van Mark Hamill (Luke Skywalker), Carrie Fisher (Leia), Adam Driver (Kylo Ren), Daisy Ridley (Rey), John Boyega (Finn), Oscar Isaac (Poe Dameron), Lupita Nyong’o (Maz Kanata), Domhnall Gleeson (General Hux), Anthony Daniels (C-3PO), Gwendoline Christie (Captain Phasma) en Andy Serkis (Supreme Leader Snoke) moet Episode VIII volgend jaar december in de wereldwijde bioscoopzalen te zien zijn.



NieuwsFilm

meest populair