Walt Disney: "Voor altijd Marvel-films en veel Star Wars"

Walt Disney: "Voor altijd Marvel-films en veel Star Wars"

Bob Iger verwacht veel van de miljarden-franchises.

Met de aankoop van Marvel Entertainment in 2009 en LucasFilm in 2012 voor in totaal bijna $8,5 miljard breidde The Walt Disney Company de filmmogelijkheden fors uit. Disney voorzitter Bob Iger laat nu weten dat de komende decennia nog heel wat Marvel- en Star Wars-films gaan verschijnen.

Over de Star Wars-franchise zegt Iger tegenover Newsbeat: "Er zijn vijf Star Wars-films - nog vier na Episode VII: The Force Awakens - die in verschillende fases van ontwikkeling of productie zijn. Daarna komen er meer, ik weet niet hoeveel, ik weet niet met welke regelmaat."

Ruim een maand terug ging Star Wars: The Force Awakens in première en het lijkt erop dat de film ruimschoots voorbij een opbrengst van $2 miljard gaat. Nog dit jaar verschijnt Rogue One: A Star Wars Story, een jaar later Star Wars: Episode VIII, daarna de Anthology-film Han Solo (2018) en afsluitend Star Wars: Episode IX (2019). Ook wordt er gesproken over een film rond Boba Fett, voor in 2020.

Over de films van Marvel Studios is de Walt Disney topman nog uitgesprokener. Deze franchise zou zelfs het oneindige leven hebben. "Marvel, dan heb je te maken met duizenden en duizenden personages. Dat zal oneindig doorgaan."

Ondertussen bestaat het Marvel Cinematic Universe, veruit de financieel succesvolste filmfranchise ooit, uit twaalf delen. Binnenkort start Phase 3 met Captain America: Civil War en in 2019 moet Inhumans een punt zetten achter de derde reeks. Dan zijn er al 22 titels verschenen in het MCU en komen er maar liefst drie titels per jaar uit. Wereldwijde opbrengst tot op heden: $9,1 miljard.



NieuwsFilm

meest populair