Personeel A-Film verliest baan

De Nederlandse distributeur is definitief failliet verklaard.

Het zat er al aan te komen: het personeel van distributeur A-Film staat nu definitief op straat. De BV A-Film Personeel is deze week failliet verklaard. Achttien medewerkers van het bedrijf verliezen daarmee hun baan. Dit maakte directeur Sim van Veen zelf bekend.

De distributeur vroeg onlangs al uitstel van betaling aan wegens financiële problemen. Het bedrijf bleek een miljoenenschuld te hebben en die wegens enkele flops en minder inkomen uit de Dvd- en Blu-ray verkopen niet af te kunnen lossen. De komende weken moet nog gekeken worden of een doorstart mogelijk is.

A-Film was een van de grootste onafhankelijke filmdistributeurs van de Benelux. In het verleden had het succesfilm als Lord of the Rings en Zwartboek naar de bioscoop gebracht, maar die successen zijn al jaren niet meer geëvenaard. Wat er precies gaat gebeuren met films die nu draaien is nog niet bekend.

Eerder werd gemeld dat films als Apenstreken, Belle, De Reünie, Dark Places en De Surprise uit de bioscopen gehaald zouden worden, maar dat werd vrij snel daarna ontkend.



NieuwsFilm

meest populair