Ontwerpers over BB-8 uit 'Star Wars: The Force Awakens'

En een derde EMPIRE-cover, met daarop de rollende concurrent van R2-D2.

De nieuwste editie van Empire Magazine onthulde al e.e.a. over Adam Drivers Kylo Ren en The First Order. Ook wordt er ingegaan op BB-8, een rollende droid die gezien kan worden als een moderne R2-D2. Ook staat deze droid op een derde cover van de nieuwste Empire-editie.

"Het is een buitengewoon technische prestatie die niemand ooit heeft behaald," aldus Neal Scanlan, de baas van de Star Wars Creature Shop, over de "ball-droid" BB-8 die tot leven wordt gewerkt via praktische en dus niet visuele effecten.

Volgens concept designer Christian Alzmann begon het ontstaan van BB-8 bij regisseur J.J. Abrams. "J.J. wilde iets op een bol, dus ik maakte een flink aantal ontwerpen op basis van dat idee. Extra aanwijzingen leidden tot de persoonlijkheid van de droid." Scanlan voegt hieraan toe dat universiteiten en individuelen met het idee hebben gespeeld. BB-8 komt overeen met bestaande technologie en is niet te ver doorontwikkeld.

De derde Empire cover (check hier de twee andere covers):



Er zijn voor de film meerdere BB-8's gemaakt: één voor close-ups, meerdere met wielen, één die gebruikt kon worden door acteurs; één gebruikt kon worden in actiescènes en zelfs een "rod-puppet'-versie. Ondanks dat een volledig werkende BB-8 onpraktisch was voor de film, was het voor het design-team een uitdaging die ze niet konden loslaten. Ondanks alle obstakels werd de "echte BB-8 afgelopen april onthuld tijdens de Star Wars Celebration:


Hieronder ook nog drie nieuwe setfoto's:







NieuwsFilm

meest populair