Jennifer Lawrence met $52 miljoen best betaalde actrice

Ook Scarlett Johansson, Melissa McCarthy en Fan Bingbing weten bakken met geld te verdienen.

Tussen juni 2014 en en juni 2015 wist actrice Jennifer Lawrence maar liefst $52 miljoen te verdienen met haar aandeel in films The Hunger Games: Mockingjay - Part 2 en X-Men: Apocalypse. Scarlett Johansson moest het doen met $35,5 miljoen, vooral door haar bijdrages aan titels als Avengers: Age of Ultron en Lucy.

De derde plaats is voor Melissa McCarthy die haar $23 miljoen zo ongeveer verdiende met haar rollen in de films Spy en het nog te verschijnen Ghostbusters. Ook Fan Bingbing staat met $21 miljoen hoog in het lijstje. De Chinese actrice was te zien in de Amerikaanse blockbuster X-Men: Days of Future Past, maar haar rollen in haar thuisland zullen haar waarschijnlijk een stuk rijker hebben gemaakt.

Volgens het lijstje van Forbes blijken de dames een stuk minder te verdienen dan de heren (zie hier de recente lijst van Forbes). Gezamenlijk komt de Top 10 heren tot 324,5 miljoen dollar. De Top 10 dames moet het stellen met 'slechts' $218 miljoen. Iets waar feministen zich uiteraard druk over zouden kunnen maken...

De Top 10 beste betaalde actrices van het afgelopen jaar, volgens Forbes:

1. Jennifer Lawrence - $52 miljoen
2. Scarlett Johansson - $35,5 miljoen
3. Melissa McCarthy - $23 miljoen
4. Fan Bingbing - $21 miljoen
5. Jennifer Aniston - $16,5 miljoen
6. Julia Roberts - $16 miljoen
7. Angelina Jolie - $15 miljoen
. Reese Witherspoon - $15 miljoen
9. Anne Hathaway - $12 miljoen
. Kristen Stewart - $12 miljoen



NieuwsFilm

meest populair