Kelly Rutherford brengt kinderen niet terug naar vader

De actrice neemt het heft in eigen handen en weigert ze terug te laten vliegen.

Kelly Rutherford (The Perfect Getaway) heeft het heft in eigen handen genomen. De actrice heeft ervoor gekozen om haar kinderen niet terug naar hun vader in Monaco te brengen, ondanks de afspraken die zijn gemaakt tijdens de nog lopende rechtszaak.

"De afgelopen drie jaar heb ik gewacht tot mijn kinderen thuis zouden komen. Ze waren gedwongen de Verenigde Staten te verlaten in 2012. Ze waren toen nog maar 2 en 5 jaar oud," aldus Kelly in een verklaring. "In mei gaf een rechter in Californië mij de voogdij en bracht ze weer thuis. Ik ben ontzettend dankbaar dat ik ze weer terug heb, maar sindsdien is de lopende rechtszaak verwarrend geworden."

Deze zomer mochten de 8-jarige Hermes en de 6-jarige Helena hun moeder bezoeken in de Verenigde Staten. Maar op 23 juli besloot een rechter in Monaco dat de Duitse zakenman en vader van de twee kinderen, Daniel Giersch, toch de voogdij over de kinderen kon houden. De kinderen moesten dus zo snel mogelijk weer terug naar Monaco. Gisteren zou Kelly de kinderen terug laten vliegen naar hun vader, maar dit heeft zij niet laten gebeuren.

De rechtbank in New York en Californië hebben beiden niet de mogelijkheid om over deze zaak te beslissen, wat het alleen nog maar moeilijker maakt. "Geen enkele staat beschermt momenteel mijn kinderen. Dit betekent dat niemand mij momenteel verplicht om mijn kinderen terug te sturen. Ik heb besloten dat ik mijn kinderen niet terug zal sturen naar het buitenland," aldus Kelly Rutherford. "Ik hoop dat dit land en Monaco zal begrijpen dat drie jaar een lange tijd is in het leven van een kind en dat mijn kinderen het recht hebben om voor altijd in de Verenigde Staten te blijven."

NieuwsFilm

meest populair