Harry Potter-actrice roept fans op om auditie te doen

De actrice deed zelf jaren geleden ook auditie en kreeg zo de rol van Luna Lovegood.

Het gebeurt niet heel snel dat een acteur of actrice zelf een casting call plaatst op internet. Maar niet geschoten is altijd mis volgens een Harry Potter-actrice.

Evanna Lynch heeft namelijk haar volgers op Facebook opgeroepen om auditie te doen voor de nieuwe film Fantastic Beasts and Where to Find Them. Zelf deed ze ook jaren geleden mee met de audities en werd ze uit 15.000 meisjes gekozen voor de rol van Luna Lovegood (Loena Leeflang).

"Ik wil alle meiden die overwegen auditie te doen aanmoedigen er voor te gaan. Ik was zelf verlegen, ongemakkelijk, en te gevoelig voor deze industrie, had geen enkele ervaring en werd raar aangekeken door familie en vrienden toen ik zei auditie te willen doen. Er waren ongetwijfeld betere, mooiere en bekendere actrices die toen ook auditie hebben gedaan, maar geen van hen hield van Luna zoals ik dat doe."

De oproep voor de audities is ook geplaatst op de Harry Potter-fansite Mugglenet en roept meiden tussen de acht en twaalf jaar oud op om zaterdag 18 juli auditie te doen voor de rol van Modesty.



NieuwsFilm

meest populair