'Cate Blanchett ontkent lesbische relaties'

Dat zei meldde de actrice op het filmfestival in Cannes.

Cate Blanchett (Babel, Blue Jasmine) heeft nooit een lesbische relatie gehad. Dat zei de actrice afgelopen zondag op het filmfestival van Cannes, voorafgaand aan de wereldpremière van haar nieuwe film Carol. Deze film gaat over een lesbische liefde in de jaren vijftig van de vorige eeuw.

Vorige week werd er nog door het Amerikaanse filmvakblad Variety een interview over de actrice gepubliceerd, waarin werd gesteld dat ze seksuele relaties met vrouwen zou hebben gehad.

"Niet dat het iets zou uitmaken als het wel zo was,” beklemtoont de tweevoudig Oscarwinnares. "Maar de vraag was of ik veel relaties met vrouwen heb gehad. Dat heb ik ja, zoals meer mensen. Dat deze relaties niet seksueel van aard waren, was helaas uit de tekst verdwenen."

De nu al veelbesproken seksscène tussen Blanchett en tegenspeelster Rooney Mara (Side Effects, The Social Network) was niet anders dan andere naaktscènes die de actrice al heeft gespeeld. “Na het baren van kinderen, in een ruimte vol vreemden, is naakt spelen sowieso niet echt meer een issue,” legt de actrice uit. “Dat het dit maal een seksscène met een vrouw was, maakt geen enkel verschil. Het was een vrij hilarische draaidag. En het is een scène die cruciaal is voor het verhaal van de film.”

NieuwsFilm

meest populair