Jake Gyllenhaal staat z'n mannetje in de boksring

Aldus David Buglione, een voormalige kickbokskampioen die als stunt double optrad in 'Southpaw.'

Voor de boksfilm Southpaw heeft acteur Jake Gyllenhaal (Prisoners, Nightcrawler) aardig wat spierballen gekweekt. Een half jaar geleden zagen we een eerste beeld waarop de spierbonk liet zien dat hij niet stil zat tijdens de opnames. Eerder liet hij tevens al weten veel getraind te hebben om de juiste bewegingen onder de knie te krijgen. Hoewel de 34-jaar oude Gyllenhaal beweerde geen stunt double toe te passen, vermeldt voormalig kickbokskampioen en stuntman David Buglione dat Gyllenhaal alsnog paraat is om werkelijk mee te doen met de vechtsport.

"Hij zou zonder twijfel aan een wedstrijd kunnen deelnemen. De tijd die hij in de rol gestoken heeft... De manier waarop hij zijn lichaam getransformeerd heeft... Het is ongelofelijk. Drie á vier maanden voordat de opnames begonnen, startte hij zijn training. Toen het tijd was om te filmen beheerste hij de bewegingen, de rotaties en hoe hij foutloos moest meppen."

Voorheen vertelde de Enemy-acteur dat het boksen zelf al vrij snel opgenomen was. "Het boksen hadden we in de eerste twee weken geschoten. We probeerden het zo reëel mogelijk te krijgen, dat is het uiteraard niet geworden, maar dichter kwamen we niet in de buurt."

In Southpaw speelt hij Billy Hope, een bikkelharde bokser die zich naar de top vecht. Zijn leven stort echter in elkaar wanneer zijn vrouw komt te overlijden door zijn toedoen. Weldra verliest hij zijn huis en moet hij zijn dochter aan een pleeggezin afstaan vanwege zijn destructieve gedrag. Zijn laatste hoop resteert in de handen van de trainer Titus "Trick" Wills (Forest Whitaker). Samen proberen ze Hope's leven weer op te lappen en zodoende zijn relatie met zijn dochter te repareren.

De film van regisseur Antoine Fuqua zal 24 juli in de Verenigde Staten uitkomen.



NieuwsFilm

meest populair