Robert Downey Jr. over zijn rol in 'Captain America: Civil War'

Is Tony Stark de grote slechterik van de film?

In oktober werd onthuld dat Robert Downey Jr. getekend had voor een rol in de derde film over Captain America (Chris Evans), Civil War. Daarin moet Tony Stark lijnrecht tegenover Cap komen te staan. In een uitgebreid interview met Empire Magazine, ging Downey in op Tony’s plaats in de film.

”Voor mij is het belangrijk, en dat is waar ik de Russos briljant in vind en waar Kevin [Feige] de zaken ondersteunde, is wat voor incident plaats zou kunnen vinden. En in wat voor framework we Tony zouden kunnen vinden?” begon hij zijn verhaal. ”De aanwijzingen daarvoor vind je in ‘Ultron’. Maar wat zou er nodig zijn om hem een complete draai te laten maken? Er is altijd een grotere vraag, die Joss continu stelt. Is het niet vreemd dat deze gasten overal op de planeet vechten en dat er wat schade is en dat, als de film voorbij is, het niemand wat uit lijkt te maken? Je moet nadenken: wat zou de Amerikaanse regering doen als dit echt is? Zou het niet interessant zijn om Tony iets te zien doen, wat je je niet voor kan stellen?”

Maar dat maakt Stark geen slechterik in de film. ”Zo zou ik het niet noemen. Uiteindelijk is het Steve’s verhaal; de titel is niet ‘Iron Man 4: Civil War’. Ik denk dat het geweldig is. Ik geloof dat Chris [Evans] graag ook de schaduwkant van het verhaal naar boven wil brengen. Ik herinner me de comics nog, op de oppervlakte denk je dat alles goed zit met Cap, maar er zit ook zoveel gevoel in hem, als een man die niet in zijn tijd zit. Nu weten we dat hij daar vrede mee heeft. Wat is dan nog het grotere probleem? Het kan weinig te doen hebben met zijn verleden, maar kan wel te maken hebben met iemand die meer gemoderniseerd wordt in zijn eigen conflict.”

Downey Jr. en Evans worden in Civil War vergezeld door Chadwick Boseman (Black Panther), Scarlett Johansson (Black Widow), Frank Grillo (Crossbones), Daniel Brühl (onbekend) en de nieuwe Spider-Man. Vermoedelijk is ook Jeremy Renners Hawkeye in de vervolgfilm van Anthony en Joe Russo te zien.

Captain America: Civil War gaat op 5 mei 2016 in première.



NieuwsFilm

meest populair