Russell Crowe erkent zijn 50+ leeftijd

Hij vindt het alleen jammer dat de vrouwelijke actrices in Hollywood dat niet doen.

De Nieuw-Zeelandse acteur Russell Crowe heeft gedurfde uitspraken gemaakt over het spelen van leeftijdsgebonden rollen. Ter promotie van zijn regiedebuut, The Water Diviner, sprak hij met Australian Women's Weekly niet alleen over het historische drama, maar ook over vrouwen op leeftijd die in het verleden leven.

Hij begon: "Wat zo mooi is aan de filmindustrie, is dat er rollen voor mensen zijn die in verschillende stadia van hun leven verkeren. En om eerlijk te zijn, sommige vrouwen beweren dat er voor hen geen rollen meer zijn nadat ze 40, 45 of 48 worden terwijl ze continue het jonge, onschuldige meisje willen spelen. En zij begrijpen dan niet waarom ze de rol van een 21-jarige niet te pakken kunnen krijgen. Meryl Streep zal je 10.000 voorbeelden geven waarom dat onzin is. Hetzelfde geldt voor Helen Mirren, of om wie het dan ook gaat. Als je bereid bent om in je eigen vel te leven, dan kan je als een acteur functioneren. Indien je op mijn leeftijd als een jonge knaap gedraagt, dan werkt het niet."

Crowe, die in april 51 jaar oud zal worden, geeft dan ook toe dat hij voor karakters moet gaan die bij zijn ouderdom liggen, zoals Noah en Jor-El in Man Of Steel. "Het punt is, je moet je voorbereiden op de acceptatie dat er verschillende stadia in het leven zijn. Dus kan ik ook niet voor altijd de Gladiator spelen."

The Water Diviner zal rondom Crowe's verjaardag in Nederland uitkomen. De cast bestaat naast Crowe zelf o.a. uit Jai Courtney, Olga Kurylenko en Isabel Lucas.



NieuwsFilm

meest populair