Mark Wahlberg niet verantwoordelijk voor verblinding

Op jonge leeftijd zou hij het oog van een Aziatische man hebben beschadigd, maar dat ontkent de man nu zelf.

Acteur Mark Wahlberg (Ted, Lone Survivor) is de laatste tijd royaal in het nieuws omdat hij een veroordeling van zijn strafblad wil verwijderen. Volgens de 43-jarige man wil hij dit klaarspelen vanwege diverse redenen, waaronder het openen van een nieuw restaurant en zodat hij legaal wapens kan dragen. Dit, omdat hij graag als reserve politieagent wil functioneren na zijn rollen in Max Payne, The Departed en The Other Guys. Men ziet dit liever niet, omdat de criminele daad die hij op zijn zestiende heeft uitgevoerd walgelijk en racistisch is.

Het verhaal gaat rond dat Wahlberg in 1988 een Aziatische Amerikaanse man had verblind, nadat hijzelf twee kratten met alcohol probeerde te stelen. Gedurende de overval, waarbij de 2 Guns-acteur onder invloed van drugs en alcohol verkeerde, riep hij volgens voorbijgangers: "Vietnam fucking shit!" De Aziatische man, ene Johnny Trinh, werd bewusteloos geslagen en raakte een oog kwijt. Men geeft tot op heden Wahlberg de schuld van de verblinding, maar volgens de 59-jaar oude Trinh slaat dit nergens op.

Hij liet onlangs weten: "Ik ben niet door Mark Wahlberg verblind. Hij heeft me wel pijn gedaan, maar mijn linkeroog was al beschadigd. Daar was hij niet verantwoordelijk voor." Volgens Trinh was hij zijn oog in de Vietnam oorlog kwijtgeraakt door een explosie van een granaat. Hij liet tevens weten dat hij geen flauw idee had dat de bekende Mark Wahlberg zijn aanvaller was geweest. Daarnaast vindt hij dat iedereen een tweede kans verdient. "Ik hoop dat ze hem vergiffenis schenken. Hij zou niet langer met die misdaad boven zijn hoofd moeten rondlopen. Hij heeft voor zijn misdaad geboet toen hij naar de gevangenis ging. Ik zeg niet dat het geen pijn deed toen hij me in het gezicht sloeg, maar het is een lange tijd geleden. Hij is nu opgegroeid. Ik ben er zeker van dat hij zijn eigen familie heeft en een betrouwbare man is."

Wahlberg zelf liet eveneens weten ontzettend spijt te hebben van zijn daad. "Sinds de dag dat ik nuchter wakker werd, heb ik aan mijzelf gewerkt. Ik erken mijn fout en ik probeer die al de laatste 26 jaren recht te zetten." Ook hoopt hij dat zijn status hem niet zal vrijspreken. "Mensen hebben gezegd dat het door mijn beroemdheid en succes komt dat ik nu met een soort toverstaf sta te zwaaien. Daar gaat het niet om. Daar ging het nooit om. Ik heb altijd openhartig over mijn verleden gesproken."



NieuwsFilm

meest populair