Marvel en Sony onderhandelden over 'Spider-Man' MCU crossover

De plannen waren heel serieus...

Er waren al geruchten over een crossover tussen Spider-Man van Sony Pictures en het filmuniversum van Marvel. Nu er zoveel e-mails en andere data is gestolen van de studio, heeft The Wall Street Journal weten te ontdekken dat de studio’s daadwerkelijk gesproken hebben over een dergelijke crossover.

Er zijn meerdere mogelijke deals besproken maar wat vooral blijkt is dat Marvel erg graag wilde dat Spider-Man zou meespelen in de Civil War-film, net als in de comics. Eén van de besproken plannen was dat Marvel een nieuwe trilogie van films zou produceren rond het personage, maar dat Sony ”creatieve controle, marketing en distributie” mocht blijven regelen.

Waarom de deal uiteindelijk niet door ging, is niet duidelijk, maar het lijkt er wel op dat de studio’s erg dicht bij een deal waren. In plaats van Spider-Man, al dan niet gespeeld door Andrew Garfield, introduceert Marvel nu Black Panther (Chadwick Boseman) in de Civil War-film.

Overigens onthulde de Wall Street Journal verder nog dat er een geanimeerde komedie ontwikkeld wordt rond Spider-Man, door Chris Miller en Phil Lord. Een officiële aankondiging of bevestiging is er natuurlijk niet van dat project, maar dit verkeert schijnbaar in het beginstadium.

Hadden jullie liever gezien dat Spider-Man officieel deel uit zou zijn gaan maken van het Marvel filmuniversum?



NieuwsFilm

meest populair