Jessica Chastain wil geen slet of huisvrouw spelen

"Waar ik het meest van hou is acteren en ik wil als een professional gezien worden."

Tot verbazing van vele mensen zijn er genoeg acteurs die hun werk enkel uitvoeren omdat ze er goed in zijn en omdat het er voor zorgt dat er weer brood op de plank is. De bekendste onder hen, die van acteren dan ook een passie maken, houden daarentegen vaak niet van typecasting - het voortdurend oppakken van dezelfde rollen. Actrice Jessica Chastain (Mama, Interstellar) doet daar nu een boekje over open.

De 37-jarige Amerikaanse vertelt het magazine InStyle dat ze serieus genomen wil worden. "Waar ik het meest van hou is acteren en ik wil als een professional gezien worden. Ik heb geen website met tips voor je levensstijl. Ik ben niet geïnteresseerd in het worden van een beroemde persoonlijkheid. Sommige mensen wel, en dat vinden ze geweldig en ik vind dat insgelijks voor hen. Maar ik had in 2011 juist last van onrustigheid omdat ik niet in een glazen kamer wilde zijn met starende ogen."

In dat jaar brak Chastain door als actrice toen er een x-aantal grote films met haar in de bioscoop uitkwamen, waaronder Take Shelter, The Help, The Debt en Texas Killing Fields. Ook speelde ze destijds naast Brad Pitt in The Tree of Life. Daarover vertelde ze: "Zodra Brad voor een rol tekende wist ik dat er iets groots in mijn carrière gebeurde. Ik was toen bang dat ik ontslagen zou worden. Pas na een week filmen begon ik te ontspannen."

Voor haar rol in de dramathriller Zero Dark Thirty won ze een Golden Globe voor Best Actress. In die film speelde ze een sterke vrouw en Chastain laat weten absoluut geen stereotypes te willen belichamen. "Er zijn voornamelijk twee soorten rollen voor vrouwen. Je speelt of de vriendin - ongelofelijk beeldschoon, maar er gebeurt weinig - of je speelt het slachtoffer, zoals een vreemde buurtgenoot. Het is zoals de twee ideeën waar men veel over praat: de slet of de huisvrouw. En dat is niet erg interessant. Ik bezoek regelmatig de film en dan wil ik vrouwen zien zoals degene die ik ken: vrouwen die heel erg intelligent, sterk en kwetsbaar zijn."

Tot op heden heeft Chastain met grote regisseurs mogen werken, zoals Terrence Malick, Kathryn Bigelow en Christopher Nolan. Vanaf volgend jaar kunnen we de roodharige schoonheid ook in Guillermo del Toro's Crimson Peak en Ridley Scotts The Martian zien.



NieuwsFilm

meest populair