Daniel Day-Lewis tot ridder geslagen

De Hertog van Cambridge, Prins William, voerde de daad uit.

De koningin van het Verenigd Koninkrijk, Elizabeth II, gaf eerder dit jaar aan dat acteur Daniel Day-Lewis geridderd zou worden en nu is dit dan ook werkelijkheid geworden. De 57-jarige Engelsman ontving de ridderorde uit handen van Elizabeth's kleinzoon, Prins William. De ceremonie, die door omstanders elegant genoemd werd, vond plaats in Buckingham Palace.

Day-Lewis, die Britse en Ierse staatsburgerschap bezit, werd geëerd vanwege zijn bijdragen in filmdrama's. De 32-jarige prins van Engeland bracht de ceremoniële schouder tikken met een zwaard tot stand terwijl Day-Lewis geknield was, zoals op de onderstaande foto is weergeven.
Juni dit jaar liet de Last of the Mohicans-acteur weten het een ontzettende eer te vinden dat hij was gekozen. In zijn eigen woorden was hij "volkomen verbijsterd en geheel verrukt in gelijke mate."



In het algemeen wordt Daniel Day-Lewis als een method acteur gezien - iemand die veel research uitvoert en enorme toewijding aan zijn rollen schenkt om zo goed mogelijk een karakter gestalte te geven. Hij bezit immers een record aan Best Actor Oscars (samen met Jack Nicholson en Walter Brennan). Gedurende zijn carrière ontving hij deze prijzen voor zijn acteerprestaties in My Left Foot: The Story of Christy Brown, There Will Be Blood en Lincoln. Ook werd hij voor dezelfde prijs genomineerd voor zijn werk in In the Name of the Father en Gangs of New York. Jammer genoeg voor ons gaf hij na zijn derde Oscar zege aan voorlopig met acteren te stoppen omdat het hem moeilijk leek zijn optreden van President Abraham Lincoln te evenaren.



NieuwsFilm

meest populair