Christopher Nolan is klaar met superheldenfilms

Al houdt hij een slag om de arm: "zeg nooit nooit".

Regisseur Christopher Nolan wist in 2005 te verrassen met de "duistere en donkere" superheldenfilm Batman Begins. Het bleek de aftrap van de natte droom van zowat elke Batman-fan en uiteraard de fanboys. Vooral met The Dark Knight (2008) en vervolgens The Dark Knight Rises (2012) wist hij het genre een ander gezicht te geven. Na de trilogie was hij mede verantwoordelijk voor het script van Man of Steel (2012) en hij is - volgens IMDb - als uitvoerend producent betrokken bij het in 2016 te verschijnen Batman v Superman: Dawn of Justice. Hierna is hij klaar met superheldenfilms.

"Ik heb een geweldige tijd met het superheldengenre gehad en mocht heel wat ontdekken," aldus Nolan tegenover Time Out. "Het was een mooie tien jaar van mijn leven en ik kan me haast niet voorstellen dat ik erin terugkeer. Maar, zeg nooit nooit."

Eerder liet zijn broer al weten dat hij en zijn broer het hoofdstuk hebben gesloten. De broers hebben op dit moment overigens wel wat anders aan hun hoofd. Deze week gaat hun nieuwste film Interstellar in première en het ontvangst in nog niet zo denderend.

Ook liet Nolan zich nog uit over de vele films die Warner Bros. verleden maand aankondigde: "Als de bioscoopbezoekers het willen, dan zullen de studio's superheldenfilms blijven uitbrengen. Ik zie het ook niet als een begrensd genre. Als dat zo zou zijn, dan had ik nooit tien jaar werkzaam kunnen zijn in dat genre. Ik denk dat het superheldengenre net zoveel onbegrensde mogelijkheden heeft als westerns. Maar het heeft uiteindelijk alles te maken met de hoger van het publiek. En het is uiterst belangrijk dat studio's open blijven staan om tegelijkertijd ook andere films te maken."

Hieronder een oud interview, uit 2012:



NieuwsFilm

meest populair