Robert Rodriguez eist 7,7 miljoen dollar van producers

Volgens de regisseur is hij nog steeds niet voor 'Machete Kills' en 'Sin City: A Dame to Kill For' betaald.

Er is iemand in Hollywood die tijdelijk zijn salaris de rug heeft toegekeerd om zijn passie voor films te volgen: Robert Rodriguez. Het heeft hem nu echter problemen opgebracht. De 46-jarige Amerikaanse regisseur beweert dat de geldverschaffers van Machete Kills en Sin City: A Dame to Kill For hem nog geld verschuldigd zijn voor het maken van de films. Ruim 7,7 miljoen dollar.

Rodriguez diende de aanklacht afgelopen vrijdag in. Er stond in vermeldt dat er hem geld beloofd was dat niet zijn kant op kwam, waardoor hij zijn eigen kapitaal moest gebruiken en vervolgens als producer optrad. Het zou een vorm van contractbreuk en fraude zijn. Volgens de tenlastelegging wilt Rodriguez het in de rechtszaal uitvechten met een jury erbij. Tevens wordt er aangegeven dat er een schadevergoeding wordt geëist, alhoewel het werkelijke bedrag onbekend is. Men denkt echter dat de Desperado-regisseur de volledige som van 7,7 miljoen dollar in eigendom wilt krijgen.

Zes producers en bedrijven worden van malversatie beschuldigd. Het zal helaas voor Rodriguez een lastige strijd worden. Allebei de vermelde films hebben namelijk niet goed gepresteerd bij de box office. Machete Kills bracht met een budget van 20 miljoen dollar maar 15 miljoen op. Het eerste deel, Machete, kreeg het ten minste nog voor elkaar om van diens 10 miljoen dollar tellende budget 44 miljoen in het laatje te brengen. Sin City: A Dame to Kill For probeerde ook winst te maken met een bestedingsruimte van 65 miljoen. Helaas faalde de film door net iets meer dan de helft op te halen. Sin City (2005) had iets meer geluk aan de kassa. Veertig miljoen veranderde destijds in 158 miljoen.



NieuwsFilm

meest populair