Shia LaBeouf biedt excuses aan voor raar gedrag

En Logan Lerman onthult dat LaBeouf zijn eigen gezicht sneed en een tand eruit trok voor 'Fury.'

De laatste paar maanden hebben we met een verbaasde blik toegekeken hoe acteur Shia LaBeouf de ene vreemde stunt na de ander uithaalde: wildplassen, gevechten uitlokken en Broadway shows verstoren stonden bovenaan zijn lijst wanneer hij te diep in het glaasje had gekeken. Inmiddels is hij weer ontnuchtert en sprak hij tijdens de Ellen DeGeneres Show over zijn vreemde gedrag.

"Man, ik ging door een buitengewone crisis die in vele verkenningen veranderde. Ik stuitte daardoor op enkele problemen en nam slechte levenskeuzes," legde de oud Transformers-acteur uit. Tijdens één van de vele botsingen met de politie had hij op een agent gespuugd terwijl hij herhaaldelijk riep: "Weet je wie ik ben?" Daarover zei hij: "Het spijt me. Als je kijkt, gast, het spijt me. Dat was echt belachelijk." Die stunt zorgde er namelijk voor dat de 28-jarige Amerikaan in de cel belande. "Het is best eng in de gevangenis. Ik was daar ongeveer een dag. Het voelde aan als een eeuwigheid."

Naast zijn gedrag in het openbaar heeft LaBeouf's acteerwerk ook soms wat negatieve reacties opgeleverd. Volgens hem is dat niet zo vreemd. "We lijden aan hetzelfde. Ik besloot te gaan acteren omdat ik een leegte bezat, omdat ik als kind verlaten was. Dus ik dacht het beroep van een goede acteur te vervullen om die leegte kwijt te raken. Om mensen te entertainen, zoals vele andere entertainers zijn begonnen. Wat je wilt doen is een verandering maken. Hetzelfde geldt voor mensen op het internet. Zij willen met behulp van hun commentaar ook veranderingen aanbrengen en een effect hebben. Daarom denk ik dat we aan hetzelfde lijden - een tekort aan aandacht en liefde."

LaBeouf, die binnenkort te zien is in de oorlogsfilm Fury, mag dan nu wel op het rechte pad zijn, maar één van zijn collega's bracht nog iets merkwaardigs aan het licht. Logan Lerman (The Perks of Being a Wallflower, Noah) vertelde dat LaBeouf het niet eens was met de make-up die ze op de set aangeboden kregen. "Ze wilden sneewonden op zijn gezicht, wat ik er in eerste instantie goed vond uitzien, maar hij had zoiets van 'Nee, het ziet er niet echt uit.' Dus hij loopt de gang op en zegt: "Hé man, wil je iets grappigs zien? Moet je kijken...' En hij trekt een mes en snijdt in zijn gezicht. En de gehele film bleef hij die wonden op zijn gezicht openen. Dat is allemaal onvervalst."

Dat was echter niet alles. Logan bevestigde dat LaBeouf één van zijn tanden door de tandarts liet verwijderen, zodat hij beter in zijn personage kon slippen. Hier plaatste LaBeouf een foto van in mei. Het onderschrift luidde: "Wanneer je een rol krijgt waar je, je tanden in kan zetten... Dan doe je dat."



NieuwsFilm

meest populair