Gerucht: drie spin-offs over Obi-Wan Kenobi in de maak

En verder een prachtige poster van J.J. Abrams die op de set van Star Wars: Episode VII hangt.

Al tijden zijn er geruchten over een mogelijke Obi-Wan Kenobi Star Wars spin-off. De website Cinelinx (hoe betrouwbaar die is, weten we niet) meldt dat Disney niet één, maar drie films over de iconische Jedi, die gespeeld werd door Ewan McGregor en Alec Guinness, maakt. Verder hebben we onderaan dit bericht een prachtige poster die J.J. Abrams op de set van Star Wars: Episode VII heeft gehangen in een reactie op alle details die gelekt zijn.

Maar eerst nog de spin-off over Obi-Wan Kenobi. De website schrijft dat er een trilogie over het personage moet komen. Die films zouden dan niet aan elkaar verbonden zijn, maar in plaats daarvan losse verhalen vertellen. De avonturen die Obi-Wan in die films beleeft vinden plaats tussen Episode III en IV.

Eén van die films zou zich verder afspelen op Tatooine en in twee films reist Obi-Wan naar een andere planeet in het sterrenstelsel. Qui-Gon Jinn (Liam Neeson) en Owen Lars (Joel Edgerton) zouden een prominenten rol spelen en ook personages uit de Clone Wars-serie moeten erin voorkomen. Dat middels flashbacks naar gevechten van Obi-Wan tijdens de Clone Wars.

Uiteraard moet al het bovenstaande, ondanks dat het interessant klinkt, met een grote korrel zout genomen worden. Het lijkt waarschijnlijker dat er slechts één film gemaakt wordt over het personage en dat Disney en Lucasfilm hun fiches voor de andere spin-offs vervolgens inzetten op andere populaire personages.



NieuwsFilm

meest populair