Nederlands Filmfestival van start

Welke films winnen binnenkort de Gouden Kalveren?

Gisterenavond is in Tivoli Vredenburg de 34e editie van het Nederlands Film Festival feestelijk geopend met de première van Bloedlink van regisseur Joram Lürsen. Directeur Willemien van Aalst gaf het startsein voor het festival met haar jaarlijkse openingsspeech. Daarnaast werd alvast het Gouden Kalf voor de Cultuurprijs aan Burny Bos uitgereikt.

Ook werd de Filmprijs van de Stad Utrecht 2014 uitgereikt. Deze prijs is voor de beste debuutfilm van het festival en ging naar regisseur Nelleke Koop, voor haar korte documentaire Waterlijken. De film begint bij de vondst van een lijk in het water. Het lichaam voert ons vervolgens langs vijf personen die naar sporen zoeken, totdat het lichaam weer aan de familie kan worden overgedragen.

Het NFF duurt tien dagen en wordt op vrijdag 3 oktober afgesloten met de uitreiking van de Gouden Kalveren. Het festival vindt plaats in Tivoli Vredenburg en de andere Utrechtse bioscopen. Het thema van deze editie is filmmuziek.

Bekijk het hele programma op filmfestival.nl. In de video hieronder kun je het NFF raport van de VPRO bekijken, dat gaat over de eerste festivaldag.



NieuwsFilm

meest populair