Alec Baldwin boos na bezoek in de rechtszaal

Hij twitterde nadien dat New York een slecht georganiseerd carnaval der domheid was.

Twee maanden geleden, op 13 mei, werd acteur Alec Baldwin (The Shadow, The Departed, Blue Jasmine) gearresteerd toen hij geen identiteitsbewijs op zak had. Deze moest hij aan de politie tonen omdat hij via de fiets, in de drukke straten van New York, tegen het verkeer inreed. Baldwin's legitimatie was het grootste probleem niet: die eer ging naar zijn twistzieke uitbarsting die toen volgde. Ondanks het feit dat Baldwin spoedig op vrije voeten was, moest hij zich later bij de rechtbank melden vanwege twee dagvaardingen. Voor rij- en wanordelijk gedrag. Deze samenkomst is blijkbaar niet helemaal gladjes verlopen.

De 56-jarige acteur vertelde de rechter dat hij liever een boete betaalde dan dat hij zich voor zijn strijdlustige handelswijze moest verontschuldigen. De rechter, genaamd John Delury, zei daarop: "Het ziet er naar uit dat u een kort lontje hebt. Kan je uit de problemen blijven, Alexander?" Waarop Baldwin antwoordde: "Tuurlijk, tuurlijk." Delury liet hem vervolgens gaan met een waarschuwing.

Na het bezoek in het gerechtshof besloot Baldwin zijn giftige gevoelens op Twitter te lossen. Hij schreef: "New York City is een slecht georganiseerd carnaval der domheid die radeloos op zoek is naar opbrengsten en strafbaar gedrag dat eens goedaardig was."

Eerder dit jaar liet de acteur weten dat hij plannen had gemaakt om naar Californië te verhuizen en zijn publieke leven vaarwel te zeggen. "Ik heb 30 jaar op deze manier geleefd. Ik ben er klaar mee," vertelde hij New York Magazine. Ook liet hij weten dat hij oneerlijk van homoseksuele kwaadsprekerij werd beschuldigd. Over zijn uitbarstingen zei hij: "Er wordt gezegd dat ik gewelddadige confrontaties opzoek. Dat doe ik niet. Heb ik er spijt van dat ik naar iemand heb geschreeuwd, omdat hij praktisch mijn kind snoeide met de lens van zijn camera? Ja, waarschijnlijk wel. Maar dat is enkel omdat het mij problemen heeft bezorgd."





NieuwsFilm