Bryan Singer's zaak van seksueel misbruik geseponeerd

De 'X-Men'-regisseur zou een tiener hebben getracht te misbruiken.

Eerder dit jaar werden regisseur Bryan Singer (The Usual Suspects, Jack The Giant Slayer, X-Men: Days of Future Past) en producent Gary Goddard beschuldigd van seksueel misbruik. De eiser is een inwoner van het Verenigde Koninkrijk en zou veertien zijn geweest toen Goddard hem in 2003 via sociale media benaderde. Een jaar later hebben de twee webcam sessies gehad waarbij ze uit de kleren gingen. De aanklacht heeft ook vermeld dat de eiser en Goddard kort daarna met elkaar in een hotelkamer te London hebben afgesproken en gemeenschap hebben gehad.

Bryan Singer werd daarnaast beschuldigd van seksueel misbruik en poging tot verkrachting door dezelfde aanklager. Het misdrijf zou plaats hebben gevonden tijdens een Superman Returns afterparty in 2006. De eiser was toen zeventien jaar oud. De rechtszaak beschreef dat de eiser zich verzette toen Singer hem te lijf ging en Goddard vervolgens een "grote, gespierde man" erbij bracht om de tiener te geselen en vast te houden. Daarna trad Singer op "terwijl Goddard, naakt op het bed, toekeek. Singer probeerde naar verluidt de tiener te verkrachten."

Singer's advocaat, Marty Singer (geen familie), vertelde destijds in een declaratie dat de beschuldigingen "totaal onwaar" waren en dat de advocaat van de eiser, Jeff Herman, anonieme aanklachten heeft gefabriceerd omdat hij wanhopig was. Singer noch zijn advocaat hoeft zich er nu verder zorgen om te maken, want de rechtszaak is inmiddels officieel geseponeerd. Goddard's advocaat, Alan Grodin, vermeldde in een gelijksoortige statement: "Het is een schande dat de misleidende beweringen van Jeff Herman deze nieuwe aanklacht heeft voortgebracht die tevens ouder dan tien jaar is."

Zij die hun eigen variant van Law & Order willen waarmaken kunnen de officiële, uitgebreide, aanklacht hier lezen.



NieuwsFilm