Chris Evans over zijn Marvel-contract

En zijn toekomstplannen.

Een tijdje geleden vertelde Chris Evans dat hij van plan is om als zijn contract bij Marvel afloopt, een acteerpauze te nemen. In een interview met Variety ging hij verder in op die plannen. Het blijkt dat Marvel in eerste instantie veel meer van hem wilde dan ze nu krijgen.

”In eerste instantie gold het contract voor negen films,” begon hij. ”En ze zeiden, dat als deze films het goed doen en mijn leven verandert en ik er niet goed op reageer, ik niet de kans heb om te zeggen, luister, ik heb een pauze nodig. Dat maakte me toen bang.”

”Ze belden terug en hadden de deal toen aangepast. Die ging van negen naar zes. Maar ik zei weer nee. Mijn familie zei zelfs: ‘Weet je zeker dat je de juiste beslissingen neemt? Het voelde alsof dit iets was wat ik misschien moest doen.”

Vervolgens gaf Evans toe aan een reeks peptalks, o.a. van Robert Downey Jr.. Maar nu, vier jaar na het begin van zijn Marvel-carrière, is hij er klaar mee. Evans wil gaan regisseren. ”Ik weet al een tijdje dat ik wil regisseren. Maar er is gewoon nooit echt tijd voor. Er is altijd een andere film die ik nog moet maken. Als ik acteer, is dat onder contract bij Marvel, en anders ga ik regisseren. Ik zie mezelf geen acteercarrière najagen buiten wat ik contractueel verplicht ben te doen.”

Maar hoelang moet hij dan nog? ”De opnames van Avengers 2 duren tot augustus. Het zou me niet verbazen als we in heel 2015 geen film maken. Ik denk dat ik tegen 2017 wel klaar ben.”



NieuwsFilm

meest populair